ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

23/11/2017

Image title

Image title

Image title







Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη μέρα να υποδέχεται δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου.

Οι δράσεις στα πλαίσια της Νεανικής Δημιουργίας συνεχίζονται στο αμφιθέατρο Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και στοΘέατρο Παπαδημητρίου. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, να παρακολουθεί ταινίες από νέους δημιουργούς, σε συνεργασία μετο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με διάφορα Σχολεία.

Στις 11.00 διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Παλίρροια (αίθουσα «Κλεοπάτρα) η συζήτηση με θέμα «Άνθρωπος και περιβάλλον». Τη συζήτηση διηύθυναν οι σκηνοθέτες Όμηρος  Ευαγγελινός, Σταύρος Ιωάννου, η δημοσιογράφος Χαρά Φράγκου και ο γεωπόνος Βαγγέλης Αβδελάς. Στη συζήτηση παρευρέθηκε καιμίλησε για την σημασία του περιβάλλοντος ο Μανώλης Γλέζος.

Το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βιβλίων «Το μήνυμα» του Κων/νου Μπατσακούτσα (υπό έκδοση), «Το μυστικό τηςφωτογραφίας» της Ρένας Ραψομανίκη και «Η Μεταλλευτική ιστορία της Εύβοιας» τουΓιώργου Κατσαμάγκου.

 

Στο θέατρο Παπαδημητρίου θα γίνει η προβολή του σύγχρονου νορβηγικού ντοκιμαντέρ «The snow caveman»του Fridtjof Kjaereng. Η προβολή του έργου θα γίνει στις 18.20 στα πλαίσια του αφιερώματος Γνωριμία με  Ξένες Κινηματογραφίες.

 

Στονίδιο χώρο θα ακολουθήσει στις 19.45, η  Τιμητική εκδήλωση για τον φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα όπου θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος και ο Δ/ντης Φωτογραφίας της Leica Academy ΣπύροςΣκιαδόπουλος.

 

Αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις19.45, στο θέατρο Παπαδημητρίου η Τιμητική Εκδήλωση στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο.

 

Παράλληλα έως την  Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οιπαρακάτω εκθέσεις:

·        Έκθεσηφωτογραφιών του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα στην ισόγεια αίθουσα τουΔημαρχείου «Αριστοτέλης»

·         Έκθεση για τον  Δημήτρη Μυταρά, η οποία περιλαμβάνει αφίσες από το προσωπικό του αρχείο και έργα των μαθητών  του Εργαστηρίου από την έκθεση «Τα παιδιά ζωγραφίζουνΜυταρά» στο Εργαστήριο Τέχνης της Χαλκίδας

·        Έκθεση φωτογραφιών από τις ταινίες και τη ζωή του Νίκου Κούνδουρου στο Φουαγιέ Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας



Εγγραφή στο Docfest Newsletter